Home / Categorieën / Algemeen Nieuws / Tijdelijke vlindertuin in gebruik genomen

Tijdelijke vlindertuin in gebruik genomen

Op woensdag 29 mei is met het vrijlaten van vlinders door kinderen van BSO IJsselkids de vlinderidylle in Zevenhuizen officieel in gebruik genomen. Wethouder Jan Willem Schuurman van Openbare Ruimte onthulde samen met de kinderen het informatiebord met informatie over vlinders en de vlinderidylle.

De vlinderidylle is ingezaaid met speciaal bloemzaad voor vlinders en andere insecten. Er zijn steeds minder vlinders in Nederland. Vlinders hebben het moeilijk, omdat zij onvoldoende voedsel in de vorm van nectar uit bloemen kunnen vinden. Gerdien Bos van de Vlinderstichting vertelde hoe vlinders kunnen overleven. Samen met de kinderen en de wethouder liet zij een aantal vlinders (koolwitjes) los. 

De vlinderidylle is ingericht op een stuk braakliggend terrein achter het park aan de Leliestraat in Zevenhuizen. Tot er definitieve gebouwd gaat worden, is dit terrein een kleurrijke bloemenweide waar  het hele jaar door bloemen bloeien, die de vlinders en andere insecten van voedsel voorzien. 

Over Redactie

De redactie doet erg hun best jou te voorzien van het laatste nieuws uit het Groene Hart. Ook redacteur worden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk ook

Gouda krijgt een maandelijkse soepavond

Gouda – Vanaf donderdag 5 december zullen er voortaan maandelijks soepavonden organiseren voor Gouwenaars met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *