Home / Categorieën / Incidenten / Specialistisch brandweerteam redt slachtoffers uit sluis

Specialistisch brandweerteam redt slachtoffers uit sluis

Foto: Remco Gerritsen

Nieuwegein – Maandagochtend 3 juni is er een ernstig incident gebeurd bij de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein. Monteurs raakten tijdens hun werkzaamheden gewond door een incident.

De brandweer en ambulance zijn met spoed ter plaatse gekomen om eerste hulp te verlenen aan de slachtoffers. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen voor medische assistentie. Naast al deze hulpdiensten is er ook brandweer uit Alphen aan den Rijn en Tilburg met spoed ter plaatse gekomen. De teams uit Alphen en Tilburg hebben een Specialisme met Technische hulpverlening. Zij hebben zich bezig gehouden met de bevrijding van de slachtoffers en de verplaatsing naar beneden.

In één van de torens zouden volgens getuigen meerdere gewonden zijn gevallen. Eén van de monteurs die aanwezig was zou met zijn voet tussen een contra gewicht van een paar ton vast komen te zitten. Nadat het slachtoffer door de brandweer is bevrijd, is hij met spoed onder begeleiding van de politie naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

Foto’s: Remco Gerritsen

Over Redactie

De redactie doet erg hun best jou te voorzien van het laatste nieuws uit het Groene Hart. Iedere redacteur werkt mee op vrijwillige basis. Ook redacteur worden? Neem contact op!

Bekijk ook

Twee rijstroken dicht na ongeluk op A12

Waddinxveen – Op de A12 is rond 17.20 uur een ongeluk gebeurd tussen 3 personenauto’s. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *