Home / Categorieën / Algemeen Nieuws / Code oranje in de regio, vanavond zwaar weer

Code oranje in de regio, vanavond zwaar weer

Gouda – In onze regio geld vanavond code oranje, eerder was dit code geel. Zojuist is de weer code opgeschroefd naar oranje in verband met het zware weer dat verwacht zal worden. Het gaat onder andere om onweer, hagel en wind.

Er worden onweersbuien verwacht met (zeer) zware windstoten, hagel en er kan veel neerslag vallen. Verschillende bronnen hebben het over onder andere hagelstenen die 4 tot 6 centimeter groot kunnen zijn. De windstoten worden verwacht tussen de 75 en 100 kilometer per uur. De code geld vanaf 18.00 uur voor Zuid-Holland. Daarnaast is ook in de provincies Noord-Brabant en Zeeland code oranje afgegeven. Voor de rest van het land blijft het voorlopig op code geel.

Dus mocht je vanavond nog naar buiten gaan. Wees alert, doe voorzichtig en bereid je goed voor op het extreme weer dat verwacht wordt.

Bron: KNMI

Over Redactie

De redactie doet erg hun best jou te voorzien van het laatste nieuws uit het Groene Hart. Iedere redacteur werkt mee op vrijwillige basis. Ook redacteur worden? Neem contact op!

Bekijk ook

Processierups, ook in diverse speeltuinen gesignaleerd

Gouda – In diverse speeltuinen is de processierups gesignaleerd in onze gemeente. De rups is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *