Home / Categorieën / Algemeen Nieuws / Vanaf morgen weer 130 rijden op A12

Vanaf morgen weer 130 rijden op A12

Foto: Google Streetview

Gouda – Vanaf morgen mag er buiten de spits weer 130 gereden worden op de A12 tussen Gouda en Zoetermeer. Lange tijd was dit niet het geval door een technische storing. Nu de storing is opgelost zal de snelheid worden hersteld.

De snelheid was gedurende anderhalf jaar ingesteld op 100 kilometer per uur. Dit kwam doordat de spitsstrook 24 uur per dag open was. Dit was het gevolg van problemen bij rijkswaterstaat. Er zijn camera’s die de linker rijstrook continue in de gaten houden, deze camera’s gaven problemen waardoor de spitsstrook niet bedient kon worden zoals het hoort. Omdat de camera’s niet werkte waren er volgens rijkswaterstaat destijds 2 oplossingen. De spitsstrook permanent sluiten, met lange files tot gevolg of altijd open met een maximum snelheid van 100 km/u. Er is uiteindelijk voor de laatste optie gekozen om de doorstroming te bevorderen en lange files zo veel mogelijk te voorkomen.

Dus, kijk niet raar op wanneer de spitsstrook morgen dicht is, want na lang wachten is het eindelijk weer zover. Je kan dus weer lekker doorrijden buiten de spits!

Over Redactie

De redactie doet erg hun best jou te voorzien van het laatste nieuws uit het Groene Hart. Ook redacteur worden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk ook

Pieter Verhoeve geïnstalleerd als burgemeester van Gouda

Gouda – Onder grote belangstelling is Pieter Verhoeve (38) woensdag 13 november in de raadzaal …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *