Home / Geen Categorie / Groot gaslek bij werkzaamheden, meerdere woningen ontruimd

Groot gaslek bij werkzaamheden, meerdere woningen ontruimd

Reeuwijk – Maandagochtend 17 juni zijn op rond het Treebord meerdere woningen ontruimd nadat tijdens bestrating werkzaamheden een gasleiding werd geraakt.

Werklieden raakte hier met een grote graafmachine een hoofdleiding. Volgens de heren was de druk zo groot dat de straatstenen de lucht in geslingerd werden door de druk die vrij kwam. Er zouden zelfs één of meerdere voertuigen beschadigd zijn door rondvliegende stenen.

De brandweer heeft al snel opgeschaald naar middel hulpverlening. Een watergordijn werd opgezet om het ontsnappende gas neer te slaan. Meerdere woningen rond het lek zijn uit voorzorg door de brandweer en politie ontruimd. Bewoners hebben enkele tijd hun woning niet meer in gemogen. Uiteindelijk heeft de brandweer zoveel water verspreid dat de straat blank liep. Volgens een medewerker van Stedin heeft dit er voor gezorgd dat het gas niet meer naar boven kwam.

Tijdens het incident is opgeschaald naar grip 1, hierbij kwamen verschillende hogere mensen van de veiligheidsregio bij een om te overleggen. Dit in verband met een verzorgingstehuis in de buurt dat ook van het gas af was door de lekkage.

Rond 12.00 uur mochten de bewoners weer terug naar hun woning. Dit gebeurde onder begeleiding van de brandweer die hierbij de laatste metingen in en rond de woningen deed. De afzetting is inmiddels opgeheven en Stedin zal de situatie verder afhandelen.

Over Redactie

De redactie doet erg hun best jou te voorzien van het laatste nieuws uit het Groene Hart. Iedere redacteur werkt mee op vrijwillige basis. Ook redacteur worden? Neem contact op!

Bekijk ook

Gemeente en eigenaar Nieuwe Marktpassage maken afspraken over komst Coop

De komst van een Coop in de Nieuwe Marktpassage is een stap dichterbij. De eigenaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *