Home / Categorieën / Algemeen Nieuws / Processierups, ook in diverse speeltuinen gesignaleerd

Processierups, ook in diverse speeltuinen gesignaleerd

Foto: Pixabay

Gouda – In diverse speeltuinen is de processierups gesignaleerd in onze gemeente. De rups is sinds een aantal weken flink in opkomst en duikt overal op. Hij kan voor nare gevolgen zorgen als je met zijn haartjes in contact komt.

De rups verspreid super kleine haartjes die kunnen zorgen voor jeuk en huiduitslag. Momenteel duikt de rups op steeds meer plekken op door de gehele regio, er wordt met man en macht gewerkt om de rups te bestrijden. Maar dat houd niet tegen dat de rups nu ook in verschillende speeltuinen in Gouda is gesignaleerd.

Zo is de rups in de speeltuinen bij het Groenhovenpark, Noorderhout en Steinse groen te vinden. Let dus goed op als je kinderen hier buiten willen gaan spelen, beter kun je de plekken waar de rups zit zo veel mogelijk vermijden. Mocht je toch naar zo een plek toe gaan, dan kan je het beste zorgen dat je huid zo veel mogelijk bedekt is, lange mouwen, lange broek en zeker ook je nek bedekken. Al is er nooit een volledige kans om te voorkomen dat de haartjes bij je komen.
De gemeente laat via social media weten op de hoogte te zijn van de rups op deze plekken. Ze gaan zo spoedig mogelijk de rupsen hier verwijderen. Heb jij de rups ergens gespot? Dan kan je dit melden via de website van de gemeente op het Meldpunt Openbaar Gebied

Over Redactie

De redactie doet erg hun best jou te voorzien van het laatste nieuws uit het Groene Hart. Iedere redacteur werkt mee op vrijwillige basis. Ook redacteur worden? Neem contact op!

Bekijk ook

Politie houd man zonder rijbeijws, ID, apk en verzekering aan

Waddinxveen – De politie heeft vanmiddag een man gecontroleerd, na controle bleek er zoveel mis …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *